Expertise centrum Nador

Het expertisecentrum van stichting Bemyvision ligt in het noorden van Marokko, in de stad Nador. Ismail Rouchdi, docent Arabisch en zelf visueel beperkt heeft de leiding over het centrum dat drukbezocht wordt door verschillende mensen in de leeftijden van 6 tot 60 jaar.

Volwassenen

De volwassenen zijn op een latere leeftijd visueel beperkt geworden en hebben baat bij begeleiding om hun leven zo zelfstandig mogelijk in te richten.

Kinderen

Kinderen worden begeleid om het braille te leren en de communicatie tussen ouder en kind te verbeteren.

In het centrum worden verscheidene cursussen en trainingen gegeven zoals Frans & computer-, braille- en mobiliteitstraining. Verder worden informatietrainingen aangeboden en zijn we bezig met het realiseren van de Arabischtalige Quran in braille. Ook hebben de bezoekers toegang tot visuele hulpmiddelen.

In de toekomst zijn we van plan de lessen uit te breiden met kook- en naailessen en een cursus Engels. Omdat onze huidige locatie te klein is geworden voor onze ambities zijn wij hard op zoek naar een nieuwe ruimere locatie om onze missie voort te zetten.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support